Historie

COEVORDEN Schoonmaakbedrijf ‘De Toekomst’ is al 45 jaar een gevestigde naam in de schoonmaakbranche in Coevorden en de regio. De eigenaren van het bedrijf zijn Remco de Vries en zijn moeder Irma de Vries. Daarnaast hebben zij de Coevorder Coeriers Dienst (CCD), ook al een bekende naam sinds 1990.

Veelomvattend
De schoonmaakbranche is veelomvattend. Vaak wordt gedacht aan het schoonmaken bij bedrijven, maar er is veel veel: glazen wassen, schoonmaak- en bedrijfsdiensten, sanitair preventief onderhoud, rioolreiniging, gevelreiniging, schoorsteenvegen, enz.
De Toekomst waarborgt voor de goede kwaliteit van werkzaamheden en service. Natuurlijk heeft ‘De Toekomst’ voor het uitvoeren van de werkzaamheden de beschikking over geavanceerde apparatuur voor al die verschillende schoonmaakwerkzaamheden. Maar ook verhuizingen en het verwijderen van vloerbedekking neemt ‘De Toekomst’ wel voor haar rekening. ‘Wij doen alles wat de klant wil, al is het grasmaaien’

Geschiedenis
Joop en Irma de Vries begonnen op 12 maart 1968 met hun bedrijf in de regio Erica en Klazienaveen. De werkzaamheden werden eerst vanuit huis verricht. Ook na de verhuizing naar Coevorden, zo’n dertig jaar geleden, werd vanuit huis gewerkt. op dit moment zijn wij gevestigd aan de modem 14 te Coevorden.

Klantgericht
Irma en haar zoon Remco werken allereerst voor hun bestaande klanten. ‘Zij moeten tevreden zijn. Uitbreiding van het klantenbestand is natuurlijk altijd welkom, maar dat moet niet ten koste gaan van de bestaande klanten. De huidige klanten moeten niet lijden onder het feit dat wij nieuwe klanten hebben’, aldus Irma de Vries.

In overleg
‘De Toekomst’ werkt vooral voor bedrijven, winkels en instellingen. ‘In overleg met de klant’, vertelt Remco, ‘wordt vastgesteld wat en hoe lang per keer moet worden schoongemaakt.’ Bij een nieuwe klant gaan Irma en Remco eerst zelf aan het werk om te bekijken of de ingeschatte tijd klopt. Daarna zetten zij er medewerkers neer, werken een week samen en hebben zo de zaken goed voorbereid. ‘Bovendien’, aldus Irma de Vries, ‘weten wij dan voor de toekomst precies hoe de locaties eruit zien.’ Het werkgebied is Coevorden, Klazienaveen, Emmen en Meppel en alle plaatsen daar tussenin.

Groei
In zowel ‘De Toekomst’ als de CCD zit nog steeds toekomst: het bedrijf groeit en inmiddels zijn er bij ‘De Toekomst’ zo’n 45 medewerkers.

Koeriersbedrijf
Het koeriersbedrijf heeft de beschikking over drie auto’s en een gesloten aanhanger voor vervoer in binnen- en buitenland, 24 uur per dag. De CCD beschikt over goed materiaal en heeft verantwoordelijke medewerkers die zorgen dat elke opdracht naar wens wordt uitgevoerd. Transporten tot 3500 kg. zijn mogelijk.